To kilometer langt oliespor fundet i område med flyvrag

admin

426 uger siden

|

20/05/2016

Dagens topnyheder

En europæisk satellit har spottet et oliespor i det østlige Middelhav, hvor det menes, at EgyptAir-flyet er forsvundet med 66 passagerer, siger det Europæiske Space Agency (ESA) ifølge Reuters.

Satellitten har taget to fotos, hvor man kan se et oliespor på omkring to kilometer cirka 40 kilometer sydøst for flyets sidste kendte lokation.

ESA har videregivet informationen til de relevante myndigheder, men siger også, at der ikke er garanti for, at olien stammer fra EgyptAir-flyet.

Tidligere fredag har den egyptiske flåde oplyst, at man har lokaliseret vraget af det forsvundne EgyptAir-fly omkring 290 kilometer nord for Alexandria.

- Et helt område er ved at blive undersøgt for at finde den sorte boks fra flyet, skriver flåden i en erklæring, som er offentliggjort på Facebook.

Ifølge Grækenlands forsvarsminister, Panos Kammenos, er der under eftersøgningen efter det nedstyrtede fly fra EgyptAir blevet fundet en legemsdel, sæder og bagage.

Flyet skulle have fulgt en normal rute gennem det græske luftrum uden at afvige, men ifølge data fra de græske myndigheder har flyet taget en skarp drejning og er styrtet.

Flyet fra EgyptAir forsvandt på sin rute fra Paris til Kairo mellem de græske øer og den egyptiske kyst tidligt torsdag morgen, uden at besætningen udsendte nødsignaler.

En række eksperter har givet udtryk for, at den mest sandsynlige årsag til flystyrtet er et "terrorangreb", men ingen gruppe har taget skyld for noget angreb i forbindelse med tragedien.

Men USA's indledende undersøgelser af satellitfotos viser indtil videre ingen tegn på, at der skete en eksplosion om bord på flyet, siger embedsmænd fra flere amerikanske agenturer til nyhedsbureauet Reuters.

/ritzau/