Kim Andersen: Usikkert om Cancellara fortsætter

Det er ikke sikkert, at den schweiziske veteran Fabian Cancellara (Trek) kan fortsætte i Tour de France, efter at han var involveret i et dramatisk massestyrt på 3. etape.

Sportsdirektør Kim Andersen vil ikke love, at Trek-stjernen er med, når feltet tirsdag skal ud på den frygtede brostensetape.

- Det er usikkert, om han fortsætter. Nu tager vi ham på hospitalet og får ham undersøgt, siger Kim Andersen.

Fabian Cancellara kunne dårligt slæbe sig ind i holdbussen, og hans gule førertrøje var gennemhullet, da han nåede tilbage til sit hold efter endnu en dramatisk Tour-etape.

Hvis smerterne er for store til at fortsætte, er det formentlig det sidste man har set til en af denne generations bedste cykelryttere i Tour de France-sammenhæng.

Fabian Cancellara har allerede proklameret, at denne Tour efter alt at dømme bliver hans sidste.

- Det er da brandærgerligt, siger Kim Andersen om styrtet på det, der ellers skulle have været en festdag for holdet, der overraskende havde erobret førertrøjen på søndagens flade etape.

- Jeg ved ikke, hvorfor der er flere styrt, end der har været tidligere. Og hvorfor skulle det lige ramme ham? Søndag havde vi held med 10 centimeter, i dag havde vi absolut ingen held, konstaterer den danske sportsdirektør.

Cancellara kom i mål 11 minutter og 43 sekunder efter vinderen, Joaquim Rodriguez (Katusha).

/ritzau/

 

Dagens Gossip