Kim Jong-uns søster får toppost i Nordkorea

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un har fået et familiemedlem med i toppen af landets arbejderparti, rapporterer det statslige nyhedsbureau KCNA.

Kim Jong-uns lillesøster, Kim Yo-jong, har sat sig på en af de øverste poster i en afdeling af den magtfulde centralkomité i partiet, oplyser KCNA.

Dermed konsoliderer Kim-klanen sit greb om magten i det lukkede land.

Tidligere har det blot været kendt, at Kim Yo-jong, der menes at være 27 år gammel, er en del af Arbejderpartiet. Rygterne har dog før gået på, at hun har en ledende rolle i broderens regering.

Kim Yo-jong er det eneste andet medlem af Kim-familien, som menes at have en officiel rolle i den nordkoreanske regering. Hendes bror er den tredje generation i Kim-klanen, der leder Nordkorea.

Kim Kyong-hui, der er søster til den afdøde eks-leder Kim Jong-il, havde flere topposter i militæret og i Arbejderpartiet. Men siden hendes mand, Jang Song-thaek, blev henrettet på ordre fra styret sidste år, er hun ikke blevet set offentligt.

Kim Jong-un, der menes at være 31 år, og hans søster formodes begge at have gået på kostskole i Schweiz sammen med deres storebror Kim Jong-chol.

Storebroderen har ikke nogen offentlig kendt rolle i regeringen.

Kim Jong-un holdt sig for nylig væk fra offentlighedens søgelys i seks uger. Ifølge sydkoreanske efterretninger skyldtes det, at han havde en cyste i den ene ankel.

Det var anden gang i Kim Jong-uns regeringstid, at han holdt sig væk fra offentlighedens søgelys i en længere periode.

I juni 2012 - seks måneder efter magtoverdragelsen - hverken skrev de statslige medier om Kim Jong-un eller bragte nye fotografier af ham. Men måneden efter dukkede han igen op i medierne i forbindelse med et besøg i et delfinarium.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip