Kim Larsen og verdenskendt dj skal spille i Tivoli

Når Tivoli den 15. april sparker foråret i gang med de traditionsrige Fredagsrock-koncerter, får rapperen TopGunn og sangeren Noah æren af at deles om scenen som de første.

Men programmet byder på en lang række musikalske genrer hen over sommeren og efteråret, hvor der både er noget for de ældre og yngre gæster.

Således kan man både opleve den folkekære trubadur Kim Larsen, popdarlingen Christopher og comeback-bandet Dizzy Mizz Lizzy. Det skriver Tivoli i en pressemeddelelse.

Men også udenlandske navne lægger vejen forbi den gamle have. Det gælder blandt andet det franske electronicaband Air, de hypede amerikanske søstre bag gruppen Haim og den svenske sangerinde Zarah Larsson.

Der bliver desuden inviteret til dansefest, når dj'en Morten Breum, der til daglig bor i Los Angeles, og den hollandske dj Tiësto går bag pultene.

Morten Breum har gennem flere år haft stor succes på den internationale dj-scene, mens Tiësto er kendt for at optræde med et scene- og lysshow ud over det sædvanlige.

I år er der ti dobbeltkoncerter eller triplekoncerter. Der blændes op for bl.a. Aura og Dúné, Teitur og Ásgeir samt triplekoncert med poptalenterne Cisilia, Page Four og Hasan Shah.

Bikstok og Specktors varmer hip hop-fans op i foråret, og traditionen tro lukkes og slukkes sæsonen igen med hip hop. I år er æren tilfaldet S!vas og Gilli samt MellemFingaMuzik.

Om årets program siger programchef Rune Erbs Ledet, der er programchef for Fredagsrock:

- Det er Tivolis fornemste formål at underholde flest muligt og det er netop styrken i Tivolis Fredagsrock.

- Vi er en festival, der strækker sig hen over 24 fredage i stedet for blot en enkelt weekend. Vi skal favne flest mulige musikfans, og det synes jeg er lykkedes med årets program.

Fredagsrock blev i 2015 besøgt af over en halv million musikfans, hvilket slog alle tidligere rekorder.

Det er 20. år i træk, at Tivoli præsenterer en stribe kunstnere, der hen over sommeren indtager Plænen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip