Kina: 15 er dræbt under terrorangreb i Xinjiang

15 er dræbt og 14 såret under et terrorangreb i den overvejende muslimske provins Xinjiang, skriver det kinesiske nyhedsbureau Xinhua lørdag.

En gruppe "terrorister" gik til angreb på civile i området Shache, som efterlod fire døde og 14 sårede. 11 angribere blev skudt af politiet, hedder det.

Ifølge Xinhua havde de været bevæbnet med knive og angreb en folkemængde på en forretningsgade med sprængladninger.

Shache eller Yarkand, som det hedder på uighurisk, ligger 200 kilometer fra hovedbyen Kashgar. Det var senest skueplads for store sammenstød i juli ved afslutningen af den muslimske fastemåned ramadanen.

Ved den lejlighed skal politiet have dræbt snesevis af folk, "som angreb civile og køretøjer", rapporterede de statslige kinesiske medier dengang.

Xinjiang har været skueplads for adskillige blodige opgør mellem provinsens hankinesere og de muslimske uighurer.

De kinesiske myndigheder anklager ofte militante uighurer for at føre en terrorkampagne i kampen for et uafhængigt Xinjiang, der støder op til Centralasien.

Inden for de seneste måneder har domstolene afsagt talrige dødsdomme over uighurer. Mange af de dødsdømte anses for moderate.

Blandt dem er den respekterede økonom Tohti, som har fordømt undertrykkelsen af uighurer i Xinjiang.

Kendere af Xinjiang siger, at de meget hårde domme er et dårligt tegn. Det vil anspore til flere spændinger i den kæmpestore provins, hvor der i forvejen er flere hundrede mennesker, som har mistet livet siden sidste sommer.

Uighurerne mener, at de udsættes for systematisk diskrimination af det kommunistiske regime og hankineserne i Xinjiang.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip