Kina har nye satellitfoto af mulige vragdele

Kina har nye satellitbilleder af flydende genstande, som kan have forbindelse til det savnede Boeing 777-fly fra Malaysia Airlines med 239 mennesker om bord, oplyser den malaysiske transportminister, Hishamuddin Hussein, lørdag.

- Nyheden, jeg lige har fået, er, at den kinesiske ambassadør har modtaget satellitfoto af flydende genstande i den sydlige korridor, og kineserne vil sende skibe for at bekræfte fundet, siger Hishamuddin på en pressekonference i hovedstaden Kuala Lumpur.

Det står ikke umiddelbart klart, hvor mange mulige genstande, der er opdaget, men ministeren siger, at en af genstandene menes at være 22,5 gange 13 meter. Han sagde tidligere, at den var større, men korrigerede udtalelsen, som skyldes fejlinformation.

- Det vil Kinas regering oplyse i løbet af nogle få timer, tilføjer transportministeren.

Nyheden kom, lige da Hishammuddin var i gang med sin daglige pressebriefing om søgningen efter MH370, der har været forsvundet i 14 dage og har udviklet sig til et af flyhistoriens største mysterier.

- Det her er kommet til mig ligeså hurtigt, som I ser tv lige nu, siger ministeren og tilføjer, at han afslutter briefingen hurtigt for at kunne følge med i den nyeste udvikling.

Det kinesiske stats-tv har senere offentliggjort et billede af det udaterede, kornede satellitfoto.

Påførte koordinater antyder, at det stort set var i samme område i det fjerntliggende ocean, hvor to mulige genstande blev opdaget på satellitbilleder fra 16. marts. De blev offentliggjort af den australske regering torsdag.

Det kinesiske nyhedsbureau, Xinhua, siger, at genstanden er opdaget omkring 120 kilometer fra det sted, hvor genstandene blev opdaget af australierne.

Australske og amerikanske overvågningsfly har afsøgt området på kryds og tværs i de seneste tre dage uden at finde synlige tegn på formodet vraggods.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip