Kina mistænker canadisk par for militærspionage

Kina er ved at efterforske to canadiske statsborgere, der er mistænkt for at stjæle militære hemmeligheder.

Det rapporterer Kinas statslige nyhedsbureau, Xinhua, der citerer kinesiske myndigheder for at have identificeret de to canadiere som Kevin Garratt og Julia Dawn Garratt.

Nyhedsbureauet nævner ikke, hvorvidt de to personer er tilbageholdt, men sagen bliver efterforsket af statens sikkerhedsbureau i Dandong, der ligger i Liaoningprovinsen i det nordøstlige Kina.

Ifølge den canadiske avis The Globe and Mail har parret, der er fra Vancouver, boet i Kina siden 1984. I 2008 åbnede de en café i Dandong med udsigt over grænsen mellem Kina og Nordkorea. Forinden har de arbejdet som lærere i det sydlige Kina.

Det canadiske par skulle også have beskæftiget sig med at hjælpe turister med at planlægge ture til Nordkorea på tværs af Yalu-floden mellem de to lande.

Globe and Mail skriver også, at tyveri af statslige hemmeligheder straffes hårdt i Kina med livstidsdomme og i nogle tilfælde med dødsstraf.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip