Kina sender ebolamedicin til Afrika

En kinesisk producent af lægemidler, der er tilknyttet hæren, har sendt en eksperimentel ebolamedicin til Vestafrika.

- Det er meningen, at medicinen skal bruges af kinesiske nødhjælpsarbejdere. Men vi har også planer om at teste medicinen klinisk i Afrika, oplyser selskabet Sihuan Pharmaceutical Holdings Group til Reuters torsdag.

Medicinen er et led i kampen mod det dødelige virus, som indtil nu har kostet over 4000 mennesker livet.

- Nødhjælpsarbejdere har allerede taget medicinen med sig. Hvis et sygdomstilfælde bryder ud blandt dem, vil medicinen blive anvendt, siger den assisterende daglige leder i selskabet, Huo Caixia.

Hun udelukker ikke, at medicinen også kan blive testet på ebolasyge afrikanere.

- Netop nu er vi ved at udvikle en plan for kliniske test af medicinen. Vi udelukker ikke, at vi også anvender den på afrikanske patienter, siger hun.

Det kinesiske selskab har sendt flere tusinde doser af medicinen JK-05 til den ebolaramte region, oplyser den teknisk direktør Jia Zhongxin.

- Der kan blive sendt langt flere doser, hvis der er behov for det, siger han.

I Kina er medicinen kun godkendt til brug i hæren i særlige nødsituationer.

Myndigheder og lægemiddelproducenter verden rundt prøver at finde en behandling for epidemien.

Russiske eksperter venter at være i stand til at producere tre ebola-vacciner inden for de næste seks måneder, sagde Ruslands sundhedsminister, Veronika Skvortsova, i sidste uge.

Verdenssundhedsorganisationen, WHO, har tidligere sagt, at to nye lovende vacciner er ved at blive testet og ventes klar i november.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip