Kina vil nedbringe forureningen fra kul

Kina vil nedbringe sit kulforbrug med over 80 millioner ton inden udgangen af 2017 som led i bestræbelserne på at få mindsket luftforureningen i landet, viser en ny politisk handlingsplan i Beijing.

Planen, der blev offentliggjort fredag af ministeriet for industri- og informationsteknologi, viser, at forbruget af kul i Kina vil blive reduceret med over 160 millioner ton inden udgangen af 2020.

Den kinesiske premierminister, Li Keqiang, gentog torsdag løfter om at gribe effektivt ind over for den kroniske og omfattende forurening, men på det tidspunkt lancerede han ingen nye konkrete planer.

I den kinesiske befolkning er der tiltagende vrede og frustration over vandforurening, jordforurening og farlig smog, som regelmæssigt ligger som et tykt tæppe over landets storbyer.

- Miljøforureningen ødelægger folks livskvalitet, og den tynger deres hjerter, sagde Li ved åbningen af den årlige folkekongres, hvor 3000 af partiets ledende medlemmer drøfter landets fremtidige politiske retning.

Den Nationale Folkekongres er formelt Kinas øverste statsorgan og lovgivende forsamling, parlamentet. Ved kongressens åbning torsdag slog den kinesiske premierminister fast, at hans regering i år vil rette fokus på at bekæmpe forurening og korruption.

Kina begyndte i år at håndhæve en ny miljølovgivning, som er den første i 25 år, og som baner vej for at udstede bøder til personer, som har skylden for forurening.

Nylige undersøgelser har vist, at omkring to tredjedele af Kinas jord er forurenet, og at 60 procent af landets grundvand er for forurenet til at drikke.

Kinas regerende kommunistparti har ikke givet absolutte løfter om reduktioner af CO2-udslip, men Beijing siger, at forureningen vil "kulminere omkring 2030."

Partiet har også fremsat løfter om, at mindst 20 procent af landets energi skal komme fra vedvarende energi i 2030.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip