Kina vil skrive historie ved at lande på månens mørke side

Skrevet af admin

15/01/2016

Dagens topnyheder

Kinesernes ambitiøse rumprogram skal føre et kinesisk fartøj til den mørke side af månen i 2018. Det skriver Reuters, der citerer det kinesiske nyhedsbureau Xinhua.

Fartøjet skal studere de geologiske forhold på den ukendte side af månen.

For to år siden landede Kina fartøjet Chang'e-3 på månen.

Tidligere har fartøjer fløjet over den mørke side af månen, der aldrig kan ses fra Jorden, men intet har nogensinde landet på den.

Sonden får navnet Chang'e-4. Den vil være af samme type som Chang'e-3, men det nye rumfartøj vil være i stand til at bære en større last, siger Liu Jizhong, leder af det kinesiske center for måneudforskning, til Xinhua.

Kinas rumprogram har de senere år taget fart, efter at præsident Xi Jinping satte sig i spidsen for, at Kina skulle være en rumnation.

Xi Jinping har gentagne gange understreget, at kineserne er til stede i rummet med fredelige formål for øje.

Det amerikanske forsvarsministerium har dog flere gange offentligt sat spørgsmålstegn ved Kinas intentioner med et rumprogram.

USA mener, at Kinas stigende involvering i rummet bunder i et ønske om at forhindre sine modstandere i at etablere for mange aktiver i rummet.

I marts oplyste den kinesiske regering, at den ville åbne dets rumprogram op for firmaer for at sætte skub i teknologiske gennembrud.

/ritzau/Reuters