Kinas eksport falder voldsomt i marts

Der blev langt fra fragtet så mange "Made in China"-produkter rundt i verden i marts, som der gjorde for et år siden, viser eksporttal fra Kina, som er blevet offentliggjort natten til mandag dansk tid.

I marts faldt eksporten 15 procent målt i dollar i forhold til samme måned sidste år.

Udviklingen er ganske uventet, da analytikere ifølge Reuters havde regnet med en stigning på 12 procent i eksporten.

I marts dykkede importen 12,7 procent på årsbasis, og dermed havde kineserne et handelsoverskud på over tre milliarder dollar i løbet af måneden.

Den faldende import vidner om en svag efterspørgsel på udenlandske produkter blandt kineserne, men det var dog ventet, at importen ville tage et dyk.

Det overraskende fald i eksporten vil dog øge usikkerheden om den kinesiske økonomi, der ikke længere oplever tocifrede vækstrater.

Ifølge en talsmand fra de kinesiske toldmyndigheder skyldes faldet i eksporten blandt andet højere arbejdsomkostninger i Kina og en stærkere yuan, der gør det dyrere for udlandet at købe kinesiske produkter.

Den kinesiske regering har iværksat flere tiltag for at sætte skub i landets økonomi, ligesom at Kinas centralbank tidligere har forsøgt sig med rentesænkninger for at stimulere økonomien.

Kina sigter i år mod at nå en vækst på "omkring syv procent". I 2014 lød væksten på 7,4 procent - det laveste niveau i 24 år.

Mandag sænkede Verdensbanken sin vækstprognose for Kina. Banken forudsiger nu en vækst på 7,1 procent i år og syv procent i 2016. Til sammenligning regnede Verdensbanken i sin hidtidige prognose med en vækst på henholdsvis 7,2 og 7,1 procent i Kina.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip