Kinas kommende præsident hædrer dansk forsker

Kina er i dag en helt afgørende global forskningsdynamo inden for særligt naturvidenskab og teknologi. Igennem et årti er det kinesiske budget ifølge tidsskriftet Nature steget med 20 procent om året og kun overgået af USA. I Kina tilskrives den danske professor Flemming Besenbacher en stor ære i forhold til at have bidraget til at udvikle og styrke den kinesiske nanoforskning, der har et tæt samarbejde med nanoscience centeret iNANO på Aarhus Universitet, som Flemming Besenbacher for kun 11 år siden var idemanden bag. I dag er iNANO centeret én af Aarhus universitetets spydspidser.

Overrækkelsen af prisen skete ved en ceremoni i Folkets Store Hal, som huser det kinesiske parlaments officielle ceremonier og møder. Prisen er den højeste naturvidenskabelige forskningspris, en udlænding kan opnå i Kina, oplyser det kinesiske styre.

Professor Flemming Besenbacher har i løbet af sin lange forskningskarriere modtaget flere af de mest prestigefyldte hædersbevisninger for sin indsats med at styrke forskningssamarbejdet mellem Danmark og Kina. I september 2012 modtog Flemming Besenbacher The People’s Republic of China Friendship Award. Venskabsprisen uddeles af det kinesiske Statsråd en gang om året til 40 udenlandske eksperter for deres ekstraordinære bidrag til Kinas økonomiske og sociale udvikling. Tidligere det år modtog den danske professor den højeste akademiske udmærkelse til udlændinge fra Chinese Academy of Science, den såkaldte Award for International Scientific Cooperation.
 

 

Dagens Gossip