Kinas økonomi kan ramme 25-års lavpunkt næste år

Den økonomiske opbremsning i Kina ser ud til at fortsætte. Næste år vil økonomien muligvis kun vokse med 7,1 procent. Et svagt ejendomsmarked er den væsentligste årsag til afdæmpningen.

Det viser en ny prognose fra centralbanken i Beijing ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Får centralbanken ret i sit skøn, vil væksten i 2015 blive den laveste i 25 år i Kina.

For bare få år siden blev økonomien over 10 procent større hvert år, men sådan er det ikke længere.

Regeringens mål for i år lyder på en fremgang på 7,5 procent, men muligvis er det for optimistisk.

De seneste tal for bruttonationalproduktet har ligget lavere, og sandsynligvis ender slutfacit for 2014 en spids under styrets målsætning.

Økonomer, som rådgiver regeringen, har anbefalet, at næste års målsætning bliver sænket til 7,0 procent.

For de kinesiske eksportvirksomheder er centralbankens prognose ganske positiv. En stærkere global efterspørgsel næste år ventes at smitte af på salget af kinesiske varer til udlandet, og importen ventes også at blive større end i år.

Men de internationale handelsstrømme er ikke kraftige nok til at modvirke de negative effekter af svækkede investeringer på ejendomsmarkedet.

Den kinesiske centralbank advarer også om, at hvis kollegerne i den amerikanske forbundsbank som forventet begynder at sætte renterne op næste år, kan det ramme væksten i mange lande.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip