Kinas politikere skal diskutere økonomi og arbejdspladser

Militærudgifterne i Kina skal øges med 7,6 procent i år.

Det blev annonceret af den kinesiske premierminister Li Keqiang lørdag til åbningen af den årlige folkekongres i Kina, hvor knap 3000 delegerede skal drøfte landets fremtidige politiske retning.

Det er den laveste stigning i militærudgifterne siden 2010, hvor man næsten i to årtier har haft tocifrede spring.

Med et beløb på kun 146,67 milliarder dollar er det kun omkring en fjerdedel af det amerikanske forsvarsministeriums forsvarsbudget for 2016 på 537 milliarder dollar.

Præsident Xi Jinping vil trække Folkets Befrielseshær, verdens største væbnede styrker, ind i den moderne tidsalder, skære i 300.000 arbejdspladser og omlægge kommandostrukturen.

Det sker i forlængelse af, at styret i Kina har skruet ned for forventningerne til Kinas økonomi, hvor målet er sat til mellem 6,5 og 7 procents vækst.

- Vi vil arbejde for at gøre militæret mere revolutionerende, moderne og velstruktureret i enhver henseende, og forblive forpligtet til at beskytte den nationale sikkerhed, lyder det fra Li Keqiang ifølge Reuters.

- Vi vil stadig gøre fremskridt med at reformere militærledelsen og kommandostrukturerne og lancere reformer af militærets størrelse og struktur, ligesom dets politik og institutioner.

Den Nationale Folkekongres er formelt Kinas øverste statsorgan. I løbet af 11 dage skal 2987 delegerede diskutere og debattere politiske og økonomiske emner.

På dagsorden er også et mål om at tilføje mindst 50 millioner arbejdspladser i byerne i 2020 og at øge tjenester, der skal bidrage til den økonomiske vækst.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip