Kineser køber del af B&O efter lang forhandling

Efter længere tids forhandlinger har danske Bang & Olufsen (B&O) solgt en bid af Struer-virksomheden til den kinesiske rigmand Qi Jianhong.

Kinesiske Sparkle Roll Group, som Qi Jianhong ejer ene mand, køber 13,1 procent af aktierne i B&O, oplyser selskabet i en meddelelse.

Da Qi Jianhong i forvejen ejer 5,6 procent af aktierne i B&O ryger hans ejerandel op på 18,7 procent af Struer-virksomheden.

Siden efteråret har rygter om et salg floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har afleveret et købstilbud.

- Vi er meget glade for at blive storaktionær, og som tidligere meldt ud, kan vi muligvis fremover forsøge at opnå et fuldt ejerskab af Bang & Olufsen A/S gennem et offentligt tilbud på samtlige aktier i selskabet, udtaler Qi Jianhong.

Qi Jianhong har købt aktierne af en hollandsk fond - Delta Lloyd Asset Management - til 85 kroner per aktie og er nu den største aktionær i B&O. Og kineseren er glad, for at hollænderne tog imod hans tilbud, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi kender Bang & Olufsen godt og ser frem til yderligere at uddybe samarbejdet med ledelsen og bestyrelsen for at støtte deres bestræbelser på vegne af Bang & Olufsen, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip