Kineser køber del af B&O efter lang forhandling

07/04/2016 22:28

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Efter længere tids forhandlinger har danske Bang & Olufsen (B&O) solgt en bid af Struer-virksomheden til den kinesiske rigmand Qi Jianhong.

Kinesiske Sparkle Roll Group, som Qi Jianhong ejer ene mand, køber 13,1 procent af aktierne i B&O, oplyser selskabet i en meddelelse.

Da Qi Jianhong i forvejen ejer 5,6 procent af aktierne i B&O ryger hans ejerandel op på 18,7 procent.

Siden efteråret har rygter om et salg floreret, og det er siden kommet frem, at den kinesiske rigmand Qi Jianhong har afleveret et købstilbud.

- Vi er meget glade for at blive storaktionær og som tidligere meldt ud, kan vi muligvis fremover forsøge at blive majoritetsaktionær i Bang & Olufsen A/S gennem et offentligt tilbud på samtlige aktier i selskabet, udtaler Qi Jianhong.

At være majoritetsaktionær vil sige, at man ejer mere end 50 procent af aktierne.

Qi Jianhong har købt aktierne af en hollandsk fond - Delta Lloyd Asset Management - til 85 kroner per aktie, og dermed har kineseren har lagt en pæn slat oveni den aktuelle kurs. Da fondsbørsen i København lukkede torsdag kostede aktien 74,50 kroner.

Qi Jianhong er nu den største aktionær i B&O, og kineseren er glad for, at hollænderne tog imod hans tilbud, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi kender Bang & Olufsen godt og ser frem til yderligere at uddybe samarbejdet med ledelsen og bestyrelsen for at støtte deres bestræbelser på vegne af Bang & Olufsen, lyder det.

Sparkle Roll og Qi Jianhong afviser gennem en dansk pressekontakt at kommentere købet yderligere.

Det er kun få dage, at B&O i sit regnskab lod forstå, at der fortsat var forhandlinger om et salg af hele eller dele af virksomheden med en køber, men at det var usikkert, hvordan det ville ende.

Selve regnskabet viste et underskud på 98 millioner kroner for de ni første måneder af regnskabsåret, der strækker sig til og med maj. B&O omsatte i perioden for 1,937 milliarder kroner.

Trods underskuddet er det dog markant bedre end i samme periode i 2014/2015, hvor omsætningen landede på 1,661 milliarder kroner, og underskuddet lød på 164 millioner kroner.

/ritzau/