Kineserne eksporterer for over 1000 milliarder i maj

Strømmen af varer ud af Kina voksede betydeligt i løbet af maj måned.

I alt eksporterede landet for 195,47 milliarder dollar, hvad der svarer til mere end 1000 milliarder kroner. Det er en stigning på syv procent i forhold til maj måned sidste år, viser tal fra de Beijing-baserede toldmyndigheder natten til søndag dansk tid.

Til gengæld faldt importen 1,6 procent, hvilket skabte et overskud på den kinesiske handelsbalance på 35,9 milliarder dollar eller omkring 196 milliarder kroner.

Økonomer havde ifølge Reuters på forhånd ventet en stigning på 6,6 procent i eksporten, 6,1 procent i importen og et månedligt handelsoverskud på 22,6 milliarder dollar.

Den stigende tendens for eksporten kommer, efter at den kinesiske økonomi særligt har været under pres i begyndelsen af året. Her faldt en række økonomiske nøgletal ud til den svage side, mens usikkerhed om opgørelsernes validitet samtidig har svævet som en sky af usikkerhed over tallene.

Kinas regering har dog insisteret på, at den om nødvendigt vil være klar med tiltag for at holde de økonomiske hjul i gang.

I årets første tre måneder var den økonomiske vækst i Kina 7,4 procent - et højt tal set i dansk kontekst. Men for kineserne er der tale om den laveste fremgang siden sommeren og efteråret 2012.

Fra myndighedernes side er målet en økonomisk vækst på 7,5 procent i år.

I maj nedjusterede den vestlige økonomiske samarbejdsorganisation OECD sit skøn for årets vækst i Kina til 7,4 procent fra tidligere 8,2 procent.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip