Kinesisk bordtennisstjerne hamrer Groth ud af OL

Verdensmesteren Ma Long var ikke overraskende for vanskelig en udfordring for Jonathan Groth i tredje runde ved OL i Rio.

Kineseren dominerede fra første bold, og den 23-årige dansker havde intet modtræk mod verdensranglistens nummer et. Derfor endte det med en klar sejr i fire sæt til Ma Long på 11-3, 11-2, 11-3 og 11-9.

Jonathan Groth vidste på forhånd godt, at der ventede ham en noget nær umulig opgave, efter at han tidligere på dagen havde slået finnen Benedek Olah.

- Det er klart, at når du er til et OL, så nyder du hver kamp, og det var kun min anden kamp.

- Jeg nød det i morges, og jeg prøvede virkelig også at nyde det her. Men der var også tider, hvor det var træls, og hvor jeg tænkte, "hvorfor er det lige ham, jeg skal møde", eller "hvorfor er han så skidegod" - hvis man må sige det sådan, siger Groth.

- Under hver bold koncentrerede jeg mig fuldstændig, men når du spiller virkelig godt, og man tænker, at det ville være nok til point mod alle andre, og der så kommer en kanon tilbage, så er det lidt træls, konstaterer danskeren.

Jonathan Groth, der rangerer som nummer 29 på verdensranglisten, føler egentlig, at han spillede op til sit bedste mod Ma Long.

Specielt i fjerde sæt, hvor danskeren forsøgte at spille mere aggressivt i stedet for at vælge de lidt mere sikre løsninger.

- De første tre sæt ramte jeg ikke mit maksimale, men det er også svært, når man bliver presset i hver duel. I sidste sæt spillede jeg noget af det bedste, jeg kan.

- Selv om sætcifrene er rimelig klare, så spillede jeg rigtig godt. Mod mange andre havde det måske rakt til en sejr eller flere sæt, men lige mod ham er det ikke nok, siger Jonathan Groth.

Ma Long har tidligere haft svært ved at tøjle omgivelsernes forventninger til ham. I fjerde sæt var danskeren med hele vejen, og han kunne mærke, at den stærke kineser blev lidt nervøs.

Jonathan Groth fik også indlagt en lille pause imellem andet og tredje sæt, hvor han fik behandling i godt fem minutter. Han mærkede et lille riv i hoften, men det var ikke noget alvorligt. Håbet var også, at pausen kunne bryde Ma Longs rytme.

- Det var hans første kamp til OL. Jeg havde håbet på, at han ville være lidt påvirket. Det var han godt nok ikke.

- I fjerde sæt havde han lidt nerver, da han skulle lukke kampen, siger Groth.

Danskerens første OL er nu overstået. De næste dage regner han med at støtte op om nogle af de andre danske atleter.

- Jeg skal sunde mig mentalt. Det har været en lang dag, der startede klokken 6.30 i morges.

- Jeg har set frem mod OL i Rio i fire år. Jeg ville ikke bare være med, men vinde en kamp. Jeg har fået det maksimale med hjem, og nu skal jeg nok ud og heppe på nogle andre danskere, siger han og tilføjer, at håndboldherrerne står højt på listen.

Kærligheden er tilsyneladende gensidig, da det danske håndboldlandshold var blandt tilskuerne i bordtennishallen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip