Kinesisk firma: Vi har ikke set fejlleverede data

Det kinesiske firma, der i 2015 fejlagtigt fik to cd'er med personnumre og sundhedsdata på 5,28 millioner danskere, så aldrig, hvad der var på cd'erne.

Det skriver Chinese Visa Application Centre fredag aften i en pressemeddelelse.

Cd'erne blev med anbefalet brev sendt fra Statens Seruminstitut til Danmarks Statistik. Oplysningerne på cd'erne var ikke krypterede.

Men det betyder ikke noget, forsikrer det kinesiske firma, der som en kommerciel virksomhed tilbyder hjælp med visumansøgninger til Kina.

- Hver dag modtager vi flere breve med visumansøgninger fra forskellige steder i Danmark, hedder det i pressemeddelelsen.

- En dag i februar 2015 åbnede en ansat et brev, hvor der i stedet for pas var cd'er.

Den ansatte opdagede, at brevet var afleveret til firmaet ved en fejl. Den rette modtager var SundhedsPlatformen, der ligger en etage højere oppe i bygningen end det kinesiske firma.

Den ansatte gik til lederen af sit eget firma, der gav hende besked på at gå op og aflevere brevet til den rette modtager.

- De ansatte i SundhedsPlatformen takkede hende for at aflevere brevet så hurtigt, skriver firmaet i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Ingen af vores ansatte var klar over eller var interesseret i, hvilken type cd'er der var i brevet.

Firmaets beskrivelse af hændelsesforløbet passer med den udlægning, som direktøren for Sundhedsdatastyrelsen, Lisbeth Nielsen, kom med onsdag.

Hun forsikrede, at danskerne ikke bør være nervøse for deres data. Oplysningerne endte kun i hænderne hos én ansat, der straks afleverede brevet til den rette modtager.

Episoden fik dog den betydning, at Sundhedsdatastyrelsen nu krypterer alle data, før de bliver sendt til andre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip