Kinesisk militær: Vi kan ikke vinde en krig

Kinas hær er ikke i stand til at vinde en krig. Det konstaterer hærens topledelse ifølge et dokument, som hærens avis søndag har offentliggjort. Dokumentet er angiveligt sendt fra den militære ledelse til samtlige enheder i den kinesiske hær.

Dokumentet opremser 40 konkrete problemer med soldaternes træning, der er så store, at det forhindrer Kina i at vinde en krig på nuværende tidspunkt.

- Disse problemer er områder, hvor vi har svagheder og kommer til kort i organisationen af vores militære kampstyrker. Hvis de ikke omgående bliver ordnet, vil det med sikkerhed svække og forhindre vores evne til at gå i krig, siger en kilde fra hærens stabschef til avisen.

Problemerne er ifølge avisen blevet opdaget under inspektion af træninger og fællesøvelser med andre landes militære enheder.

Tidligere og nuværende officerer har sat spørgsmålstegn ved, om den kinesiske hær er for korrupt til at kunne vinde en krig. Den kinesisk præsident Xi Jinping har tidligere opfordret til en modernisering af den kinesiske hær, der med 2,3 millioner mand er verdens største.

Militærets avis, der har historien på forsiden, skriver, at Kina bliver nød til at finde en kur imod "fredssygdommen", der påvirker træningsmetoderne i hæren og sænker dens evne til at føre krig.

Kina har grænsestridigheder med Indien, Japan og en række af sine naboer i øst- samt i de sydlige dele af det Kinesiske Hav.

Det fik blandt andet i maj kinesiske fartøjer til at skyde på vietnamesiske fartøjer med vandkanoner for at fjerne dem fra, hvad kineserne betragter som kinesisk territorium.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip