Kinesisk rigmand spiser frokost med 1000 hjemløse

En særdeles velhavende kinesisk forretningsmand vil onsdag spise frokost i Central Park i New York sammen med 1000 hjemløse amerikanere.

Chen Guangbiao, der har tjent sin formue i genbrugsbranchen, vil lade 250 af de inviterede spise i den kendte restaurant Loeb Boathouse, der ligger i midten af den store park på Manhattan.

Restauranten er blandt andet kendt fra film som "When Harry Met Sally" og tv-serier som "Sex and the City".

De mange hundrede andre gæster vil blive bespist på græsplænen udenfor, oplyser New York City Rescue Mission, en velgørenhedsgruppe der hjælper til ved arrangementet.

I sidste uge indrykkede Chen Guangbiao annoncer i en række aviser for at invitere "fattige og subsistensløse amerikanere" på frokost i parken.

Under frokosten har den kinesiske rigmand lovet at optræde med en sang - efter sigende "We Are the World", hittet fra 1985, der skulle rejse midler til at afhjælpe afrikansk hungersnød.

- Jeg vil sprede budskabet til USA om, at der er gode filantroper i Kina, at ikke alle er skøre forbrugere af luksusvarer, siger Chen til avisen South China Morning Post.

46-årige Chen forsøgte tidligere i år at købe avisen New York Times, men familien Ochs-Sulzberger, der har ejet den prestigiøse avis i flere generationer, ønskede ikke at sælge.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip