Kinesisk VM-fan død af søvnmangel

Mens VM i fodbold er kommet godt i gang i Brasilien, har turneringen haft fatale konsekvenser på den anden side af kloden.

Således beretter kinesiske medier, at en 25-årig fodboldfan er blevet fundet død foran sit tv i byen Suzhou, der ligger nær storbyen Shanghai.

Tidsforskellen mellem Suzhou og Brasilien er 11 timer, og ifølge det kinesiske nyhedsbureau Xinhua, mener læger, at dødsårsagen er omfattende søvnmangel.

Washington Post skriver, at den 25-årige mand har holdt sig oppe i adskillige nætter i træk for at se VM-kampe, der altså bliver spillet om natten lokal kinesisk tid.

Ifølge avisen er det ikke første gang, at en fodboldfan er omkommet af udmattelse. Ved EM i fodbold for to år siden, der blev spillet i Polen og Ukraine, døde en mand efter 11 nætter uden søvn.

Xinhua rapporterer ligeledes om fans, der tidligere er blevet indlagt på hospitalet efter at have set for meget VM-fodbold om natten ved slutrunderne i 2006 og 2010.

Den lokale kinesiske avis Shenyang Evening News skriver desuden ifølge dpa, at en tidligere fodboldspiller døde af et hjerteanfald, da han så Spaniens nederlag på 1-5 til Holland i fredags.

De indledende gruppekampe ved VM i fodbold bliver spillet ved midnat, klokken tre og seks om natten i den tidszone, hvor den kinesiske hovedstad Beijing ligger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip