Kirkegængere og bryllupsgæster dør i Nigerias trafik

På to dage har 55 personer mistet livet i det nordlige Nigeria i to trafikulykker, hvor også 10 personer blev såret. Det meddeler landets trafiksikkerhedsmyndighed.

- Vi har registreret 55 dræbte i to trafikulykker søndag og mandag på grund af for høj hastighed og uforsvarlige overhalinger, siger talsmand Yusuf Sani.

Mandag var tre køretøjer involveret i en ulykke, hvor 35 personer mistede livet. Blandt ofrene var 19 kirkegængere på vej hjem efter et besøg i Lagos, hvor de deltog i et religiøst møde.

Talsmanden forklarer, at alle 19 kirkemedlemmer brændte ihjel, "da bussen brød i brand under kollisionen med to andre køretøjer, der også brød i brand kort tid efter".

- Ofrene i de to andre køretøjer var på vej hjem fra et bryllup, siger Yusuf Sani, der mener, at sammenstødet, der skete på en motorvej, skyldes for høj fart.

Søndag døde 20 mennesker, der var på vej hjem fra et lokalt marked, da deres åbne køretøj stødte sammen med en lastbil. Talsmanden mener, at ulykken skete på grund af en "uforsvarlig overhaling".

16 ud af de 20 dræbte er piger, der havde solgt varer på markedet.

Trafikulykker er hyppige på Nigerias dårligt vedligeholdte veje - blandt andet på grund af overlæssede køretøjer, høj hastighed og uforsvarlig kørsel.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip