Kiropraktor brækker nakken på baby

30/09/2013 21:27

Redaktionen

Nyheder

Mest læste i dag

En babys nakke er blevet beskadiget ved et uheld, forårsaget af en kiropraktors behandling. Erhvervet skal stoppe deres behandling af børn, siger australske læger.

Skaden blev rapporteret til Kiropraktorernes sammenslutning i Australien, der afsluttede sagen uden at rapportere det til offentligheden. De tillod ovenikøbet kiropraktoren at fortsætte med at praktisere, hvis han blot modtog undervisning af en ''ekspert på området pædiatrisk kiropraktik ".

LÆS OGSÅ: Mor kaster med søn: Her er det værste familiebillede nogensinde

Melbourne børnelægen Chris Pappas behandlede den fire måneder gamle baby sidste år, efter at en af barnets ryghvirvler revnede under en kiropraktisk behandling for en såkaldt ”unormal hals position”, der som regel er harmløs. Dr. Pappas fortæller, at barnet var heldig med at komme sig helt efter episoden

- Blot et par millimeter mere, og det ville have betydet en ødelæggende rygmarvsskade, og barnet ville enten have været død, eller havde pådraget sig en svær skade, sagde lægen.

LÆS OGSÅ: Sov med lig i to år: Mor krævede børnepenge for dræbt barn

Dr. Pappas klagede til den australske sundhedsstyrelse, som henviste sagen til Kiropraktorernes sammenslutning. Herefter modtog han et brev der oplyste at sagen var blevet lukket efter kiropraktoren var gået med til at gennemføre en videregående uddannelse.

- Det er bekymrede, da beslutningen er en blåstempling af kiropraktisk behandling til spædbørn, og især, da der ingen videnskabelige beviser er, til at støtte det.

- Jeg tror, de har lagt mere vægt på kiropraktorernes interesser end offentlighedens interesser. Behandling af spædbørn  er uhensigtsmæssig, og det indebærer en meget lille, men reel risiko for at forårsage skade, og i nogle tilfælde, ødelæggende beskadigelse, siger Dr. Pappas.

LÆS OGSÅ: Forældre fik børn for at misbruge dem

Men præsidenten for Kiropraktorernes  sammenslutning i Australien, Laurie Tassell, siger at kiropraktisk behandling er lige så sikker for børn, som for voksne, og at kiropraktorerne skal kunne behandle patienter på hospitalet, på lige vilkår med læger, hvis de har autorisation.

Formanden for de Australske læger Steve Hambleton siger til gengæld, at kiropraktikernes sammenslutning enten skal fremlægge beviser til støtte for kiropraktiske behandlinger af børn, og hvis de ikke kan det, bør de udelukkes  fra behandling af børn.