Kiropraktor om chokerende behandling: 'Vi knækker ikke noget - vi retter bare på babyen'

En australske kiropraktor, der har vakt forargelse over hele verden med en video, hvor han behandler en blot fire dage gammel baby, svarer nu igen på kritikken.

På Dagens.dk skrev vi for få dage siden om Ian Rossborough, der har fået flere læger på nakken på grund af optagelserne, hvor han ses manøvrere rundt på den lille pige.

Læs også: Læger advarer efter chokerende video: Kiropraktor knækker ryggen på 4 dage gammel baby

I videoen, der kan ses lidt længere nede i artiklen, kan man se, hvordan han udfører et tryk, som gør, at den lille piges ryg giver et højlydt knæk fra sig, og spædbarnet begynder at græde.

Optagelserne førte til kritik fra blandt andet formanden for de praktiserende læger i Australien – han kaldte behandlingen for direkte ond.

Se videoen nedenfor (advarsel: Stærkt indhold):

Nu svarer Ian Rossborough på kritikken, hvilket sker i en ny video på YouTube, hvor han inddrager sin egen datter i en demonstration i de håndfaste metoder.

- Jeg knækker ikke noget, siger kiropraktoren og forklarer, at han 'bare retter' på ryggen på de børn, hvis forældre i ren desperation opsøger kiropraktoren, når de forgæves har søgt en brugbar behandling hos andre læger og på hospitalet.

- Det, vi gør, er at kontrollere rygsøjlen. Vi tjekker ryggen på samme måde som nyfødte får undersøgt hørelsen og synet og alt det andet, så man er helt sikker på, at alt fungerer fint, siger Ian Rossborough fra Melbourne.

Se her kiropraktorens video med svarene på kritikken:

På sin hjemmeside beskriver han sig selv om en læge med over 30 års professionel erfaring, og selv om flere læger advarer om kiropraktorens metoder, så vender mange forældre tilfredse tilbage til klinikken med deres børn, forklarer han.

- De (forældrene, red.) rapporterer altid om et barn, der er mere komfortabel. Et barn, der sover og spiser meget bedre,  Ian Rossborough.
 

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip