Kittel efter sejr nummer syv: Stærkt signal til tyskerne

Tyske medier har boykottet professionel cykelsport i en årrække på grund af sportens dopingsager, men tyskerne bør igen få øjnene op for Tour de France, mener vinderen af 21. etape, tyskeren Marcel Kittel fra Giant-Shimano.

Hans sejr var den syvende til en tysker i dette års udgave af løbet.

- Det er et stærkt signal til alle fans hjemme i Tyskland og til medier hjemme, uden at jeg vil gå for meget i detaljer med det. Alle kan være meget stolte. Det er skønt at se så mange gode tyske ryttere her i Touren, siger Kittel.

Den store tyske tv-station ARD stoppede med at transmittere løbet live for år tilbage, men kanalen laver dog fortsat korte indslag fra Touren.

Beslutningen har været kritiseret også i Tyskland, da argumentet om at boykotte cykelsporten på grund af doping klinger hult, når man eksempelvis gerne transmitterer OL-discipliner, skiløb, atletik og andre sportsgrene, hvor der jævnligt er sager om medicinsk snyd.

- Vi taler om syv tyske sejre, men vi skal ikke glemme de to andenpladser, som John Degenkolb fik. Det bliver dermed ni etaper, hvor vi er sluttet i top-2. Alle kan være meget stolte. Det viser, at tysk cykelsport tilhører toppen, og det er bare fremragende, siger Marcel Kittel.

Den tyske sprinter, som har vundet fire etaper i Touren i år, sejrede på Champs-Élysées foran nordmanden Alexander Kristoff (Katusha).

- Min strategi var at undgå at starte min spurt for tidligt.

- Det var virkelig tæt, og jeg følte mig ikke sikker på, at det var nok, så jeg er bare super glad nu, siger Kittel.

- Jeg har bevist de seneste uger, at jeg er en af de bedste, og man skal regne med mig i massespurterne. Der kan altid ske fejl, men sammen med mit hold kan jeg altid gøre det godt.

Tyskeren gentog efter sejren, at han muligvis næste år eller senere vil forsøge at vinde pointkonkurrencen i Touren.

I år blev konkurrencen vundet af Peter Sagan, som ikke har vundet etaper i løbet.

/ritzau/

 

Dagens Gossip