Kittel giver igen konkurrenterne tæsk i Touren

Det blev en dag lige efter bogen, da 3. etape af Tour de France mandag blev kørt fra Cambridge til London.

Et langt udbrud satte sit præg på dagen. Etapen endte i en massespurt. Og Marcel Kittel var hurtigst i spurten.

Den tyske Giant-Shimano-rytter sejrede helt suverænt foran slovakken Peter Sagan fra Cannondale-holdet, mens australieren Mark Renshaw (Omega Pharma-Quick-Step) blev nummer tre.

Det er Kittels anden etapesejr i årets Tour. Han vandt også 1. etape, og flere etapesejre venter formentlig på ham, også fordi den 25-foldige Tour-etapevinder, Mark Cavendish, måtte udgå efter sit styrt på 1. etape.

Den 155 kilometer lange etape sluttede på The Mall i London, stedet, hvor kasakheren Alexandre Vinokourov besejrede colombianeren Rigoberto Uran i spurten om OL-guld i linjeløbet ved legene i London for to år siden.

Vinokourov er i dag chef for Astana-holdet, der har kaptajnen, Vincenzo Nibali, i den gule førertrøje.

Italieneren, som søndag vandt 2. etape, er fortsat to sekunder foran Peter Sagan i det samlede klassement.

Før afslutningen på etapen til London havde rytterne passeret adskillige historiske steder i den engelske hovedstad, ligesom de var et smut omkring området ved den olympiske park.

Det blev dog næppe bemærket særlig meget af ret mange ryttere, for på det tidspunkt var hovedfeltet fortsat beskæftiget med at køre mandagens to lykkeriddere ind.

Franskmanden Jean-Marc Bideau (Bretagne) og tjekken Jan Barta (NetApp) stak af fra feltet, kort tid efter at etapen blev skudt i gang, og herefter oparbejdede duoen et forspring på en del minutter.

Som forventet blev udbrydernes forspring lige så stille mindre, og med seks kilometer tilbage af etapen blev Jan Barta som den sidste af de to opslugt af det jagtende felt.

Cirka 30 kilometer før mål var flere ryttere en tur i asfalten, blandt dem 2010-vinderen af Tour de France, Andy Schleck.

Regn satte sit præg på etapens afsluttende del, og risikoen for styrt var til stede.

Der indtraf da også et mindre styrt knapt to kilometer før mål, inden det endte i en spurt.

Her var Marcel Kittel helt suveræn, og han kørte i mål med Peter Sagan på hjul.

Etapen var den tredje og sidste, som bliver kørt i England i årets Tour.

Tirsdag er rytterne i Frankrig, hvor endnu en flad etape venter.

/ritzau/

 

Dagens Gossip