Kittel sejrer: Vi var lidt heldige med Cavendish' styrt

05/07/2014 20:49

admin

Nyheder

Mest læste i dag

I en temmelig hektisk finale på Tourens 1. etape, da favoritten Mark Cavendish styrtede, kunne den tyske sprinterkomet Marcel Kittel sikre sig sejren og den gule førertrøje.

- Hvis ikke styrtet var sket, så havde Cavendish helt sikkert også været med i afgørelsen. Så vi var også lidt heldige, siger Kittel.

Der var lagt op til en afgørelse mellem sprinterne på 1. etape, selvom de sidste kilometer var udfordrende med bakker og sving.

Kort før mål forsøgte Fabian Cancellara (Trek) også at køre væk fra sprinterne, men han blev hentet, hvorefter Cavendish styrtede.

- Det har ikke været et mål for mig at besejre Cavendish i hans mors hjemby. Det handler alene om at vinde etapen og den gule trøje.

Tyskeren har følt et tungt pres på sine skuldre op til Touren i år, fordi han havde stor succes sidste år med fire sejre og den gule trøje en enkelt dag.

- Det har ikke været nemt. Specielt på grund af vores resultater sidste år. Jeg er faktisk meget stolt over, at vi vandt igen. Jeg må bare sige mange tak til mine holdkammerater. Det er meget overvældende, siger Kittel.

/ritzau/