Kjær og Kvist: 0-4-lussing gentager sig ikke

11. juni 2013. VM-kvalifikationskamp i Parken. Det danske landshold møder Armenien.

Kampstart er klokken 20.15. Klokken 20.16 er Danmark bagud 0-1, inden pausen står der 0-2, og det hele ender med en 0-4-ydmygelse.

Forsvarsspilleren Simon Kjær spillede en forfærdelig kamp og var skyld i flere af målene, og efter kampen lignede han en, der mest af alt havde lyst til at indstille karrieren.

I aften skal Danmark til det igen.

Armenien gæster Telia Parken, som nationalarenaen hedder i dag, i en EM-kvalifikationskamp, og blamagen fra sidste år er ikke glemt hos Simon Kjær.

- Vi kan være enige om, at hverken jeg eller holdet havde en god aften. Der er heldigvis sket så meget efterfølgende, og siden den kamp kan jeg egentlig kun se, at det er gået opad for mig, siger Lille-spilleren og uddyber:

- Det heldige for mig efter den kamp var måske, at jeg lige havde fået en søn, så jeg var sammen med min familie i dagene efter og glemte hurtigt den kamp. Det var meget nemt bare at koncentrere sig om sin søn, der bare var en uge gammel.

- Men selvfølgelig har jeg set kampen igen for at se, hvad der skete. Jeg tabte fire eller fem dueller i den kamp, og tre af gangene endte det med mål. Jeg kan huske detaljerne, som skete det i går.

- Det var en katastrofal aften for dansk fodbold, og nederlaget var skyld i, at vi i sidste ende missede playoff-kampene til VM i Brasilien.

William Kvist var en anden fra det nuværende landshold, som var med i fadæsen dengang.

- Det var sørgeligt. En trist aften i Parken. Vi gik i baglås rent mentalt. Vi fik en rigtig god lærestreg. Vi var ikke til stede den dag, og det var ikke godt nok for et landshold, siger midtbanespilleren.

Senere i 2013 lykkedes det Danmark at slå Armenien på udebane, men der er tale om den reelle revanche på søndag, fordi det var på selvsamme bane, at danskerne fik tæsk.

- Hvis vi skal kalde søndagens kamp for den rigtige revanche, så lad os det, hvis det pumper folk op. Det er klart, at vi meget gerne vil vinde for at vaske pletten væk.

- Søndagens kamp betyder måske en lille smule mere for mig, fordi jeg var med i 0-4-kampen. Vi spiller godt nok mange kampe på et år, så det er ikke en kamp, jeg efterfølgende har tænkt tilbage på hver dag.

- Det handler egentlig ikke så meget om Armenien, men mere om måden, vi tabte på. Det var ikke et dansk landshold værdigt, og det er mest det, jeg vil revanchere, siger den nyslåede Wigan-spiller.

Hverken Kjær eller Kvist tror, at noget lignende sker på søndag.

- Det sker aldrig igen. Jeg nægter at tro på det, siger Kjær.

Kampstart i aften er klokken 18.00.

/ritzau/

 

Dagens Gossip