Kjeldsen til European Tour: Giv Danmark topprioritet

European Tour bliver af Søren Kjeldsen opfordret til at finde en ny og bedre placering i kalenderen til golfturneringen Made in Denmark.

Kjeldsen mener, at sidste uges turnering i Himmerland var så god propaganda for golfsporten, at European Tour bør finde en dato, hvor flere af de større golfnavne vil vælge turneringen til i stedet for at prioritere den fra.

- Turneringerne på European Tour skal være sådan her. Der skal være god golf og den stemning, der var i Danmark.

- Det er det, spillerne vil have, fastslår Søren Kjeldsen og fortæller, at golfspillerne stort set aldrig oplever samme stemning i udlandet.

Blot fire spillere fra verdensranglistens top-100 var med i Danmark, hvor mere end 80.000 publikummer samlede sig om de 18 huller i Himmerland. Det skabte en stemning, der var en major værdig, mener han.

En af årsagerne til, at der ikke var flere topspillere kan hænge sammen med, var, at der er blevet spillet en del store turneringer lige op til Made in Denmark. Flere spillere indlagde derfor en pause i sidste uge.

- European Tour bør placere turneringen på et tidligere tidspunkt, hvor den passer bedre, mener Kjeldsen og tilføjer, at Made in Denmark også gør sig godt på tv på grund af de mange tilskuere.

Samtaler med en lang række spillere under dagene i Himmerland har samtidig overbevist Kjeldsen om, at han ikke står helt alene med sin holdning.

- Jeg tror, at alle tager af sted fra Danmark med et godt indtryk. Made in Denmark har taget et kæmpe skridt.

- Jeg har talt med flere af de udenlandske spillere, og nogle af dem har spillet US Open og British Open i år, og de sagde, at det slet ikke kunne måle sig med det her, beretter den 39-årige nordjyde.

Thorbjørn Olesen er også sikker på, at det vil styrke deltagerfeltet, hvis Made in Denmark bliver rykket frem i kalenderen. Den 23-årige dansker overvejede selv at droppe turneringen, men er glad for, at han tog til Himmerland.

- Hvis man vil have et bedre felt og de bedste spillere, så bliver man nødt til at flytte den. Den ligger ikke på et godt tidspunkt, når der er en major og to turneringer i USA lige før og et slutspil, også i USA, lige efter. Så er der mange, der ikke rejser hele vejen til Danmark, siger Olesen.

- Datoen kan nemt blive et problem for mig i fremtiden. Også for andre danskere. Thomas Bjørn havde spillet syv ud af otte uger før turneringen, så det er meget presset.

- Jeg tror dog, at det bliver svært at rykke Made in Denmark. Der er mange turneringer på European Tour, og alle kæmper om at få en god placering. Det bliver ikke nemt, men man kan da håbe, siger Thorbjørn Olesen.

/ritzau/