KL: Flygtninge er en kæmpe udfordring for kommunerne

Anden runde af forhandlingerne om kommunernes økonomi i 2016 er tirsdag formiddag skudt i gang i Finansministeriet.

Det skete, da KL's formand, Martin Damm, mødtes med regeringen for at drøfte en række elementer vedrørende kommunernes fremtidige økonomi.

- Mødet gik fint, og vi fik drøftet en masse emner. Så nu har vi ladet op til, at vi kan mødes igen på fredag, og så skal der rettes til, siger Martin Damm til Ritzau.

- Vi er ikke enige, men vi havde i en god dialog og har nu fået hul igennem, lyder det.

Ifølge KL efterspurgte man på tirsdagens møde blandt andet regelforenklinger, som giver kommunerne bedre mulighed for at styre og prioritere lokalt.

Og den aktuelle situation med mange tilkomne flygtninge har også fået Martin Damm til at understrege kommunernes udfordringer i den sammenhæng.

Kommunerne er indstillede på at hjælpe flygtningene, men pengene og rammerne skal være til stede, for at det kan lykkes, lyder det fra Martin Damm på KL's hjemmeside.

- KL har længe påpeget, at flygtningesituationen er en kæmpe udfordring for kommunerne. Kommunerne vil blive økonomisk pressede på integrationsopgaven, og vi har nogle meget store udfordringer med at finde boliger til flygtningene, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip