KL: Naturligt at lærere er usikre på deres arbejde

Skrevet af admin

12/03/2014

Dagens topnyheder

En følelse af at være blevet tromlet under sidste forårs lockout og efterfølgende lovindgreb har nok været med til at få tusindvis af lærere til at overveje deres jobsituation, vurderer Kommunernes Landsforening (KL).

Vurderingen kommer efter en medlemsundersøgelse, som Danmarks Lærerforening (DLF) har foretaget blandt lærere og børnehaveklasseledere i folkeskolen.

Den viser, at to ud af tre af de cirka 16.000 deltagere har overvejet at forlade faget inden for det seneste år.

Men det er ikke overraskende, mener formanden for KL's løn- og personaleudvalg, Michael Ziegler (K), der sad på den ene side af forhandlingsbordet under lærerkonflikten:

- Som udgangspunkt er det selvfølgelig aldrig godt med sådan nogle tal, men man skal se det lyset af, at der er store forandringer på vej med folkeskolereformen og nye arbejdstidsregler, som vil berøre lærerne.

- Det er helt naturligt, at de bliver usikre på, hvad forandringerne kommer til at betyde for deres arbejde, siger borgmesteren fra Høje-Taastrup til Ritzau.

- Det er også klart, at vi må erkende, at der er en følelse blandt lærerne af, at de er blevet kørt over i det forløb, der har været med lockout og lovindgreb. Jeg har så en lidt anden udlægning af det, men det ændrer jo ikke ved deres følelse, tilføjer Ziegler.

Undersøgelsen er ikke nødvendigvis repræsentativ for de omkring 59.400 lærere og børnehaveklasseledere i DLF, men minimum 10.600 lærere fordelt bredt på alder og geografi svarer, at de har tumlet med tanker om at skifte til et helt andet karrierespor.

Michael Ziegler er dog overbevist om, at tallet vil vende, når planerne for fremtiden falder på plads.

- Indtil reformen træder i kraft, vil der være en vis usikkerhed, men i takt med, at der bliver truffet beslutninger, og de bliver kommunikeret ud, bliver usikkerhed ændret til vished, og så vil de her tal også ændre sig, siger han.

/ritzau/