KL: Ny regering skal finde penge til flygtninge og sundhed

Danskerne har ved folketingsvalget peget på blå blok til at lede landet i den kommende regeringsperiode.

Med magten følger diskussioner med kommunerne om, hvordan økonomien skal hænge sammen, lyder det fra Kommunernes Landsforening (KL).

- Først og fremmest skal der lyde et stort tillykke til valgets vindere. Vi ser frem til et tæt samarbejde med den kommende regering, siger KL's formand, Martin Damm, i en pressemeddelelse og gør klart, at der er flere ting på dagsordenen.

- Vi lavede tilbage i januar en fælles forståelse med den daværende regering om at iværksætte konkrete tiltag, som kan sikre den bedst mulige integration af det øgede antal flygtninge, som kommer til Danmark.

- Men der er fortsat stor usikkerhed om, hvordan økonomien udvikler sig på dette område fremover, og det skal vi naturligvis have fundet en løsning på sammen med regeringen, siger KL-formanden.

Dernæst er det et krav fra KL, at det særlige finansieringstilskud på tre milliarder kroner fra staten til kommunerne fastholdes, så kommunerne har en chance for "at få enderne til at nå sammen."

Derudover står sundhed højt på listen.

- Vi har brug for at drøfte med regeringen, hvilken rolle det nære sundhedsvæsen skal spille, siger Martin Damm og tilføjer:

- Ingen regering har hidtil interesseret sig for at få lavet en plan for det nære sundhedsvæsen, selv om kommuner og almen praksis tager sig af 90 procent af alle patientkontakter. Det må og skal vi gøre noget ved.

Dernæst er vækst et centralt emne, ligesom KL's formand ser frem til at diskutere, hvor uddannelsessektoren kan styrkes yderligere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip