KL og Danske Regioner vil fusionere

Der er tilsyneladende en opsigtvækkende fusion på vej mellem Kommunernes Landsforening (KL) og Danske Regioner.

Formændene for de to interesseorganisationer, kommunernes Martin Damm (V), der er borgmester i Kalundborg, og regionernes Bent Hansen (S), der er formand for Region Midtjylland, mødes således fredag formiddag for at diskutere fusionen, erfarer Ritzau.

Ifølge Ritzaus oplysninger sker det for at give det "decentrale Danmark en endnu stærkere stemme". Det kan være i forhandlingerne med regeringen, hvor begge organisationer har givet udtryk for, at de føler, at de er blevet pålagt sparekrav og til tider for stramme økonomiske tøjler.

Forud for mødet har fusionsplanerne været vendt i baglandet i de to organisationer - og opbakningen har altså været tilpas stor til, at man har valgt at gå videre med planerne.

Der vil dog efter alt at dømme gå et par år, før fusionen kan blive en realitet, da det skal stemmes hjem i både bestyrelser og repræsentantskab, ligesom der forestår en del praktik med at få fusionen gennemført. Ifølge TV2 News kan det ske i 2018.

Med en forventet fusion vil diskussionen om fremtiden for især regionerne med garanti blusse op.

Regionernes hovedopgave er at drive sygehusene, men med de nye supersygehuse in mente har flere politiske partier givet udtryk for, at de ikke ser en fremtid for regionerne i deres nuværende udformning.

De fem nuværende regioner og de nuværende 98 kommuner blev dannet i forbindelse med strukturreformen, der trådte i kraft ved indgangen til 2007.

/ritzau/

 

Dagens Gossip