KL og finansministeren går hver til sit uden aftale

Uden en aftale er lysene blevet slukket i forhandlingslokalet i Finansministeriet, hvor Kommunernes Landsforening (KL) og finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) har siddet til møde torsdag.

På dagsordenen står kommunernes budget for næste år, men det er ikke lykkedes parterne at blive enige.

Derfor er forhandlingerne blevet sat på pause ved 02-tiden natten til fredag, oplyser Finansministeriet.

- Parterne har nu forladt Finansministeriet. De har aftalt at mødes igen fredag, siger Nikolaj Sommer, pressechef i ministeriet, til Ritzau.

Der er ingen oplysninger om, hvornår forhandlingerne bliver genoptaget i løbet af dagen.

Parterne mødtes flere gange torsdag.

I første omgang blev det første visit et kort møde mellem finansminister Claus Hjort Frederiksen og topforhandlerne fra landets kommuner, Martin Damm (V) og Erik Nielsen (S)

Efter mindre end en times slagudvekslinger om rammerne for kommunernes budget i 2016 sagde kommunerne farvel og på gensyn til finansministeren.

Omkring klokken 19 mødtes parterne dog på ny i håb om at nå frem til en løsning.

I år er der ifølge kommunerne lagt op til svære forhandlinger, især på grund af det såkaldte "omprioriteringsbidrag", som regeringen lægger op til at presse ned over kommunerne, og som de føler er kommet over deres hoveder som en tyv om natten.

Omprioriteringsbidraget - eller slet og ret et krav om effektiviseringer og besparelser - skal ifølge regeringen være på en procent af de kommunale budgetter.

Ifølge KL svarer det eksempelvis til 5000 folkeskolelærere eller 42 minutters ugentlig hjemmehjælp per modtager.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen har svoret, at kommunerne kan sove roligt om natten, fordi effektiviseringerne vil gå til kernevelfærd.

/ritzau/

Dagens Gossip