KL-spids tordner mod fusionsplan

Der gik ikke mange minutter, fra formændene for KL og Danske Regioner havde præsenteret deres plan om at fusionere de to organisationer for pressen, før den blev ramt af kritik fra egne rækker.

Bestyrelsesmedlem i KL og borgmester i Høje Taastrup Michael Ziegler kalder på Twitter fusionsplanerne for "en dårlig idé".

"Dårlig idé at fusionere KL og Danske Regioner. Regionerne skal nedlægges. Det må være opgave nummer 1 for en borgerlig regering", lyder den kradse kritik fra Ziegler.

Ifølge KL-formand Martin Damm (V) og regionsformand Bent Hansen (S) vil en fusion mellem interesseorganisationerne styrke det decentrale Danmark.

- Vi mener, at tiden er inde til at opruste og danne en organisation, der samlet kan repræsentere det decentrale Danmark, siger Martin Damm.

- Vi får en meget stærkere organisation sammenlagt. Vi får en stærkere stemme ved at slå pjalterne sammen. Det får borgerne at mærke gennem forbedringer, siger han.

Formand for Danske Regioner Bent Hansen (S) er også sikker på, at fusionen vil kunne mærkes hos borgerne.

- Vi vil levere en mere sammenhængende service, siger Bent Hansen.

Han erkender, at KL er større end Danske Regioner, og at det også vil have betydning for, hvordan magtfordelingen i tilfælde af en fusion vil være.

- Der er ingen tvivl om, at en kommende formand vil komme fra kommunerne, siger Bent Hansen.

Hvis fusionen bliver til virkelighed, er det planen, at der bliver to næstformandsposter. Her sætter regionerne sig på den ene post, mens kommunerne får den anden.

En eventuel fusion mellem de to organisationer vil først træde i kraft i 2018.

/ritzau/

 

Dagens Gossip