KL: Vi har styr på den digitale post

Et lille efterslæb, jovist, men problemerne med omstillingen til digital post er slet ikke så voldsomme, som to forskere hævder.

I hvert fald ikke i kommunerne.

Kommunernes Landsforening afviser, at man, som en gennemgang fra CBS og RUC hævder, kun har sparet 50 millioner kroner på overgangen til digital post i 2013. Ifølge planen skulle besparelsen have været 103 millioner kroner.

- Jeg tror, vi har et lille efterslæb, men vores forventning er, at den realiserede besparelse er langt højere end 50 millioner kroner, siger Anne Kathrine Fjord-Marschall, som er konsulent på KL's kontor for digitalisering og brugerbetjening.

Landsforeningen har endnu ikke opgjort besparelsen for 2013, men man har svært ved at genkende tallene i forskernes opgørelse, som man finder misvisende.

- En rigtig stor del af kommunernes post er masseforsendelser, og de ser ikke ud til at være medregnet i gennemgangen, påpeger Anne Kathrine Fjord-Marschall.

I gennemgangen, som er offentliggjort mandag, vurderer forskerne, at det offentlige er så langt bagud, at man ikke vil kunne opnå den fulde besparelse ved digital post i 2015 som forventet.

Men det kan man på det kommunale område, mener Anne Kathrine Fjord-Marschall.

- Alle brugere bliver automatisk tilmeldt digital post 1. november, og kommunerne er i fuld gang med at omstille systemerne, påpeger hun.

Forskerne har dog testet kommunerne ved at sende dem digital post i løbet af 2013, og her var det kun hver anden henvendelse, der blev besvaret.

- Hvis det er tilfældet, så er det ikke godt nok. Vi skal naturligvis svare på hver eneste henvendelse, vi får, uanset hvilken kanal den kommer på, siger Anne Kathrine Fjord-Marschall.

/ritzau/

 

Dagens Gossip