Klar udesejr sender håndboldkvinderne til EM

Det danske kvindelandshold i håndbold er klar til EM, efter at danskerne onsdag aften besejrede Ukraine med 28-24 på udebane.

Danmark spillede godt i et kvarter i hver halvleg, og det var nok til at besejre et ukrainsk mandskab, der får svært ved at nå slutrunden efter kun to point i de første fire kvalifikationskampe.

Danskerne har derimod maksimumpoint otte og er dermed sikker på at besætte en af de to øverste pladser i gruppen. De to sidste kampe mod Østrig og Litauen i de kommende dage har dermed ikke den store betydning.

At Danmark spillede på udebane er måske en tilsnigelse, fordi opgøret - som følge af urolighederne i Ukraine - blev afviklet i Michalovce i Slovakiet, hvor tilskuerne var blevet udstyret med truthorn i ukrainske farver for at skabe en slags atmosfære.

Men danskerne lod sig ikke slå ud af den enerverende larm og bragte sig i en håndevending foran med 8-3. Specielt Ann Grete Nørgaard kom godt fra start, og Danmark fik en masse kontramål mod et sløvt hjemmehold.

Men pludselig gik Jan Pytlicks tropper fuldstændig i stå, indkasserede syv mål på stribe og så rådvilde ud mod en langt fra skræmmende modstander. Efter en timeout fik holdet dog samlet sig noget og gik til pause med uafgjort 16-16.

Holdene fulgtes pænt ad efter sidebyttet, indtil danskernes bedre kondition og større kvalitet igen viste sig i slutfasen.

Mens den balstyriske trænerveteran Leonid Ratner hoppede og sprang foran den ukrainske udskiftningsbænk, bragte danskerne sig foran 25-20, og Pytlick kunne tillade sig at give nye folk en chance.

Den 18-årige Mette Tranborg fra SK Aarhus kom ind til sin debut i kampens slutfase. Den 192 centimeter høje venstrehåndsskytte er blevet kaldt Danmarks største håndboldtalent, og hun gav med fire flotte mål en forsmag på, hvad der kan vente i de kommende år.

EM spilles i Ungarn og Kroatien fra 7.- til 21. december.

/ritzau/

 

Dagens Gossip