Klare britiske fremskridt nedsætter ledigheden

Den britiske arbejdsløshed er faldet til 6,9 procent, viser tal fra perioden december-februar.

- De seneste vurderinger fra december 2013 til februar 2014 viser, at beskæftigelsen fortsætter med at stige, og at ledigheden falder, ligesom antallet af økonomisk inaktive i alderen 16 til 64 år.

- Disse forandringer fortsætter med at ændre landets kurs, som det er sket gennem de seneste to år, hedder det i en erklæring fra Det Nationale Statistiske Kontor i London.

De britiske familier siger, at det finansielle pres er taget af, og at de har det bedre end på noget andet tidspunkt inden for de seneste fem år.

Det er godt nyt for premierminister David Camerons koalitionsregering, som har iværksat en række reformer for at rettet op på økonomien.

Regeringen har dog fået hjælp af en faldende inflation, som har skabt udsigt til højere løn for mange briter.

Camerons regering har fastholdt en stram kurs for at slippe af med statens underskud i 2018, hvorefter briterne kan begynde at betale deres gæld.

Camerons økonomiske genopretningspolitik har ført til en langt bedre balance i den britiske økonomi, efter at Den Internationale Valutafond, IMF, sidste år advarede om, at den hårde sparepoliti var en "farlig leg med ilden."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip