Klare linjer for chikanebehandling hjælper i Østjylland

admin

10 år siden

|

04/02/2014

Dagens topnyheder

Hos Østjyllands Politi har man knækket kurven for antallet af chikanesager mod medarbejderne, da man siden 2012 har haft klare linjer for håndteringen og forebyggelse af sådanne sager.

Udsættes en betjent for chikane, hvad enten det er i uniform eller i civilt, ligger der en vejledning til, hvad medarbejderen skal gøre.

- Hos os i Østjylland har vi gjort det, at vi har sat ledelsesfokus på det, og vi har lavet et såkaldt actioncard. Det vil sige, man laver en ganske kort A4-side, hvor der står, hvordan man skal forholde sig til sådan nogle ting.

- Der står for eksempel, hvis du har været udsat for det og det, så kan det være en overtrædelse af paragraf 119 eller 121. Hvis du bliver udsat for noget, skal du gøre det og det. Så ved organisationen også, hvordan det skal håndteres.

- Vi har en aftale om, at en leder i vores voldssektion samler op på samtlige sager af den her type. Så er vi sikre på, at den bliver skudt den rigtige vej fra start, siger lederen af Lokalpolitiet i Østjylland, Jan Andersen.

Da der er tale om et internt dokument i Østjyllands Politi, ønsker Jan Andersen ikke at uddybe dokumentets indhold yderligere.

Erfaringerne fra Østjylland bliver brugt på landsplan, hvor Rigspolitiet vil forsøge at komme den kedelige chikanetendens til livs.

En ny rapport viser nemlig, at i løbet af 2012 og det første halvår af 2013 har der været 2381 tilfælde af chikaner, trusler eller vold mod en betjent. Det svarer til mere end fire tilfælde om dagen.

I Østjyllands Politi har man også været på forebyggende besøg hos personer eller grupperinger, som i højere grad har tendens til at chikanere.

- Vi har en lokalpolitistation i Aarhus Vest. Hvis der er nogle af beboerne i det område, som måske har en tendens til at være lidt højtråbende og lidt artikulerende over for politifolk - både i tjeneste og civilt - så opsøger vi dem og laver en bekymringssamtale.

- Der fortæller vi dem, om de er klar over, hvad de egentlig er i gang med. Det er egentlig en form for SSP-arbejde, siger Jan Andersen.

/ritzau/