Klavs Bruun Jørgensens afbudsramte hold taber i Rusland

09/03/2016

Det kvindelige danske håndboldlandshold har ikke længere maksimumpoint i EM-kvalifikationen.

Onsdag tabte landstræner Klavs Bruun Jørgensens afbudsramte hold efter en ellers ganske god indsats 27-31 ude til Rusland, der førte 16-12 ved pausen.

Dermed topper Rusland gruppe 6 med seks point for tre kampe, mens Danmark har fire point.

Portugal og Tyrkiet, der begge er uden point, mødes senere onsdag på førstnævntes hjemmebane.

De to bedste hold i gruppen kommer med til EM i Sverige i december, og Danmark ligger fortsat lunt i svinget til at snuppe den ene plads.

Kampen i Rusland var en gentagelse af kampen om femtepladsen ved VM i Danmark i december sidste år. Ved den lejlighed vandt russerne 25-21.

Det danske hold var onsdag uden en del skadede profiler, blandt andre Line Jørgensen, Louise Burgaard, Maria Fisker og Rikke Skov.

Danskerne leverede alligevel glimrende spil i første halvleg mod det stærke russiske hold, der bliver trænet af legenden Yevgeni Trefilov.

Danmark fortsatte de gode tendenser i anden halvleg, selv om den russiske sejr aldrig var i fare.

Fem minutter før tid var det danske hold kun bagud med tre mål, men ikke uventet var det russiske hold en tand bedre.

Yevgeni Trefilov var dog ikke tilfreds, og trænerlegenden viste sit berømte og berygtede temperament, da han med cirka et minut tilbage tog en timeout og skældte sine spillere hæder og ære fra.

De to hold mødes allerede lørdag igen i EM-kvalifikationen, når Danmark tager imod i Næstved.