Klimakommissær: COP19 skal vise vejen frem

Skrevet af admin

06/11/2013

Mest læste i dag

EU vil knokle for, at beslutningstagere fra hele verden tager hårdt fat på håndteringen af verdens klimaudfordringer, når de i næste uge mødes til den internationale klimakonference COP19 i Warszawa i Polen.

Det fastslår den danske klimakommissær i EU, Connie Hedegaard, onsdag i Bruxelles.

- Parterne skal få gang i de politiske diskussioner, som kan vise vejen fremad. Det bør være et af hovedresultaterne fra mødet i Warszawa, siger Hedegaard.

Der ventes ikke at blive indgået bindende aftale til klimatopmødet i Warszawa. Men parterne bør arbejde på at enes om betingelser, så der kan indgås en bindende aftale til det næste klimatopmøde i Paris i september 2015, siger kommissæren.

- I Warszawa skal vi nå til enighed om at forberede stærke mål til 2015-aftalen og om at optrappe reduktionerne af udledning af drivhusgas i resten af dette årti.

- Alle lande skal melde sig klar til at forpligte sig til stærke mål, inden vi mødes til det næste klimatopmøde til september næste år, siger Connie Hedegaard.

FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, har indkaldt til klimatopmødet i Paris, og målet er på lang sigt at indgå aftaler om at begrænse udledningen af drivhusgasser og dermed at holde den globale opvarmning under to grader.

Det er især med henblik på finansieringen af kampen mod klimaudfordringerne, at beslutningstagerne mødes i næste uge i Warszawa.

- Det er derfor, at vi tager til Polen. Vi håber, at når vi forlader konferencen, har verden nået enighed om en ny aftale, der skal slås fast i 2015 i Paris, siger hun.

Selvom der ikke nødvendigvis skal sættes bindende underskrifter i Warszawa, er der stadig masser af arbejde, der skal gøres, inden beslutningstagerne mødes igen i Paris.

- Vi håber også, at vi når en aftale om, at alle lande tager hjem og gør deres hjemmearbejde inden da, siger Connie Hedegaard.

/ritzau/