Klodset Miliband med bacon i mundvigen præger slutspurt

Hvad har en sandwich med bacon at gøre med det britiske parlamentsvalg torsdag?

Umiddelbart ikke ret meget, og så alligevel. Aftenen før briterne går til valg, flyder de sociale medier over med billeder af Labours leder, Ed Miliband, der spiser en baconsandwich på en lettere akavet måde.

Ifølge hans kritikere er det blot ét eksempel på hans ofte klodsede og socialt akavede måde at håndtere tingene på, og hvis han bliver premierminister, vil det blive pinligt for hele landet.

Bacon-billedet prydede sammen med en skriftlig advarsel onsdag forsiden af formiddagsavisen The Sun, der officielt har valgt side i valgkampen og støtter den konservative premierminister David Camerons genvalg.

Men The Suns skræmmekampagne mod Ed Miliband har skabt en sympatibølge for Labour-lederen på de sociale medier. Under hashtagget #JeSuisEd lægger briterne billeder op på Facebook og Twitter, hvor de selv fortærer madvarer på en klodset måde.

Gulerødder, sandwich, agurker, bananer. Alle typer af mad bliver alle spist på en til formålet grim måde.

- Jo mere akavet Ed tager sig ud, jo mere han taler nasalt og falder over ordene, des mere hælder jeg til at stemme på ham. Vi har brug for én som ham. Ikke en fejlfri robot, skriver en Twitter-bruger ved navn Rayhan Uddin.

Tidligere i valgkampen havde mad-mobningen omvendt fortegn, da den Eaton-uddannede David Cameron i et forsøg på at være folkelig spiste en hotdog med kniv og gaffel.

Om hotdog og bacon spiller en stor rolle, når briterne torsdag trækker gardinet for til stemmeboksen, er uvist. Men der skal ikke mange stemmer til at flytte læsset til den ene eller anden side.

Valget er historisk tæt, og uanset hvem der vinder, skal en kommende premierminister lede en regering, som bliver afhængig af at kunne lave kompromiser med Underhusets mindre partier, der står til at få den største samlede andel af stemmerne nogensinde.

Ifølge et gennemsnit af meningsmålinger, som BBC laver, står Det Konservative Parti til 34 procent af stemmerne, mens Labour får 33 procent. Ukip og De Liberale Demokrater ventes at få opbakning fra henholdsvis 13 og otte procent.

Men tallene er en skæv rettesnor, når det kommer til britiske valg, hvor vinderen i de enkelte kredse tager løber med det hele.

/ritzau/

 

Dagens Gossip