Klose snupper målrekord i sidste tysk VM-test

07/06/2014

Når det tyske fodboldlandshold flyver til Brasilien, er det med en 6-1-sejr over Armenien i bagagen.

Især Miroslav Kloses 4-1-mål skabte stor glæde. Det var Lazio-angriberens mål nummer 69 for landsholdet, og dermed er han Tysklands mest scorende spiller nogensinde.

Inden opgøret delte Klose, som 9. juni fylder 36 år, rekorden for flest scorede landskampsmål med legenden Gerd Müller.

Det var uden at imponere alt for meget, at tyskerne fredag aften vandt over Armenien i holdets sidste testkamp inden VM-slutrunden i Brasilien senere på måneden.

Men mere bekymrende for tyskerne var det, at offensivspilleren Marco Reus kort før pausen kom galt af sted med sin venstre ankel og måtte hjælpes fra banen. Dortmund-profilen blev også udskiftet i pausen og kørt til hospitalet for videre undersøgelser.

Chelsea-spilleren André Schürrle bragte værterne foran 1-0 kort efter pausen. En anden spiller med arbejdsgiver i London, Arsenals Lukas Podolski, leverede assisten.

Podolski var blevet skiftet ind i stedet for Reus, og han udnyttede chancen. Podolski scorede med lidt under 20 minutter igen til 2-1 lige efter, at Dortmund-spilleren Henrik Mkhitaryan havde udlignet til 1-1 på et straffespark.

Benedikt Höwedes scorede til 3-1 minuttet efter 2-1-målet, og så gik der kun et par minutter til, før indskiftede Klose nettede til 4-1. Fire mål på fem minutter. Tilskuerne i Mainz var godt underholdt.

Mario Götze, der ligeledes kom ind i anden halvleg, scorede til både 5-1 og 6-1, og Bayern München-spilleren understregede dermed, at tyskernes bænk ser skræmmende stærk ud.

Tysklands første VM-kamp er mod Portugal 16. juni. Tysklands VM-gruppe tæller desuden Ghana og USA.