Klose troede på Götze: Du kan få det til at ske

Den tyske veteranangriber Miroslav Klose sagde til Mario Götze, at han kunne blive matchvinder, da VM-målkongen blev udskiftet med spilleren, som før finalen blev beskrevet som truppens største skuffelse.

- Da Mario skulle ind i stedet for mig, sagde jeg: Du kan få det til at ske, fortæller Klose, som i et mindeværdigt øjeblik fastholdt Götzes hoved med begge hænder ved udskiftningen.

I kampens 113. minut stod Götze for kampens flotteste detalje, da han brysttæmmede André Schürrles indlæg, vendte rundt og hamrede bolden i mål fra en spids vinkel, uden at bolden nåede at ramme jorden.

Det betød, at Tyskland vandt VM-finalen med 1-0 over Argentina efter en intens og underholdende kamp.

Klose var den eneste spiller fra det tyske hold, som tabte til Brasilien i VM-finalen i 2002. Han mener, at søndagens sejr udligner alle tidligere skuffelser.

Tyskland var i VM-semifinalen for fjerde turnering i træk, men sølv og to bronzemedaljer var facit inden søndagens guldjubel.

- Dette kroner alt. Dette er verdensklasse. Jeg kan næsten ikke begribe det, siger den 36-årige veteran.

- Det har altid været drømmen at få lov til at stå deroppe, når trofæet deles ud - i stedet for at stå på banen og klappe af de andre, siger han.

Efter først at have tangeret og derefter slået Ronaldos VM-rekord med sit 15. og 16. mål har Klose muligvis spillet sit sidste VM. Han ville dog ikke sige, om han er færdig på landsholdet.

- Jeg ved ikke, om jeg fortsætter på landsholdet. Jeg har brug for at sove på det nogle nætter, og så vil jeg træffe den rette beslutning, siger Klose.

/ritzau/NTB

 

Dagens Gossip