Kloses rekordscoring redder Tyskland mod Ghana

22/06/2014

Tyskland og Ghana leverede en underholdende VM-kamp lørdag aften i gruppe G.

Opgøret endte 2-2, efter at den indskiftede tyske angrebsveteran Miroslav Klose udlignede til 2-2 med 20 minutter tilbage af kampen.

Scoringen fra 36-årige Klose var historisk. Det var Lazio-spillerens VM-mål nummer 15, og dermed tangerede han brasilianske Ronaldos rekord for flest scorede VM-mål. Klose var lige blevet skiftet ind, og han viste straks sin målfarlighed i forbindelse med et hjørnespark.

Klose var endda tæt på 3-2-målet i slutfasen, men også Ghana var tæt på at score sejrsmålet i de hektiske sidste minutter.

Et velorganiseret Ghana-hold udfordrede i den grad de tyske favoritter, og afrikanerne skabte en alene i første halvleg en del problemer for Joachim Löws mandskab.

Tyske Manuel Neuer var den af de to keepere på banen med mest at se til i de første 45 minutter. Christian Atsu testede Neuer, og Sulley Muntari fyrede en kanon af, som krævede en redning fra Bayern München-spilleren.

I den modsatte ende havde tyskerne muligheder til at skabe store chancer, men kynismen fra 4-0-sejren over Portugal var der ikke. Ghana-keeper Fatawu Dauda blev aldrig for alvor testet af de tyske spillere før anden halvleg.

Kampen bød på en brødreduel. Jerome Boateng startede inde for Tyskland, mens Kevin-Prince Boateng var med fra start for Ghana.

Allerede tilbage i 2010 skrev Boateng-brødrene historie som de første søskende, der spillede mod hinanden ved en VM-slutrunde.

Brødre-duellen fusede dog en del ud. Jerome Boateng blev pillet ud i pausen, mens Kevin-Prince Boateng blev skiftet ud kort efter pausen.

Først derefter åbnede kampen for alvor op. Ghanas André Ayew udlignede til 1-1, og efter lidt over en times spil bragte Asamoah Gyan Ghana foran med 2-1. En overraskelse lurede.

Glemt var det, at Mario Götze kort efter pausen scorede til 1-0 for tyskerne, da han headede et indlæg ned på sit knæ, så bolden røg i mål.

Resultatet betyder, at Tyskland har fire point, mens Ghana har et enkelt point. USA og Portugal, der begge kun har spillet én kamp, mødes midnat natten mellem søndag og mandag dansk tid.

Inden den kamp har USA tre point og Portugal nul.