Klubber kræver fodboldspiller kønstestet

Fodboldspilleren Park Eun-Seon er den bedste kvindelige fodboldspiller i Sydkorea. Hun var topscorer i ligaen i den forgangne sæson, og hun er så god, at de seks andre klubber i ligaen sammen har krævet, at hun gennemgår en kønstest.

Klubberne har også krævet, at Park Eun-Seon får forbud mod at spille, før resultatet af testen foreligger.

Den sag har skabt røre i Sydkorea. Park Eun-Seons egen klub Seoul City, har bedt Menneskerettighedskommissionen om at se på, om hendes rettigheder er blevet overtrådt. Og en af trænerne fra de klubber, som bad om kønstesten, har fortrudt og er trådt tilbage.

- At kræve en kønstest på en person, er en alvorlig overtrædelse af menneskerettighederne, som fornærmer en persons karakter, skriver Seoul City i en pressemeddelelse. Klubben forlanger en øjeblikkelig undskyldning og truer med sagsanlæg.

Torsdag fortrød en af de seks trænere fra andre klubber, som havde krævet kønstesten. Han undskyldte og meddelte, at han trækker sig fra sit job.

Park Eun-Seon har været igennem samme mølle tidligere. Forud for de asiatiske mesterskaber i 2010 havde værtsnationen Kina taget problemet op.

Park Eun-Seon endte ved den lejlighed situationen med ikke at spille turneringen.

Selv skriver hun på sit Facebook-profil, at hun føler sig "ydmyget."

/ritzau/

 

Dagens Gossip