Klubejer: Chelsea presser Vitesse til at opgive titlen

Chelsea bliver beskyldt for at have den reelle magt i den hollandske klub Vitesse.

Den engelske storklub har de senere år sendt flere unge talenter til Vitesse for at gøre dem klar til at optræde i Premier League.

Samarbejdet mellem de to klubber er blevet så tæt, at den tidligere ejer af Vitesse, Merab Jordania, oplyser, at den hollandske klub handler efter ordrer fra London.

I et interview med De Telegraaf oplyser Jordania, at Chelsea har tvunget Vitesse til at opgive ambitionerne om at vinde det hollandske mesterskab og derigennem kvalificere sig til Champions League.

Det europæiske fodboldforbunds (Uefa) reglement forbyder nemlig to klubber med samme ejer at deltage i sine turneringer.

- Jeg ville gerne blive mester med Vitesse, men London ville ikke tillade det.

- Det er fint at have ambitionerne, men vi fik at vide, at vi ikke måtte være i Champions League sammen med Chelsea, siger Merab Jordania til De Telegraaf.

Den tidligere Vitesse-ejers udtalelser er særdeles interessante, da klubben toppede den hollandske Æresdivsion ved juletid. Siden er Vitesse faldet ned på tredjepladsen efter tre sejre i de seneste 10 kampe.

Tidligere i denne sæson overtog den russiske rigmand Alexander Chigrinsky ledelsen i Vitesse efter Merab Jordania. Chigrinsky er en tæt forretningsforbindelse til Chelseas ejer, landsmanden Roman Abramovich.

Det hollandske fodboldforbund, KNVB, er nu gået ind i sagen og har bedt Vitesse om at forholde sig til udtalelserne fra Jordania.

I øjeblikket er fire Chelsea-spillere udlånt til Vitesse. Det drejer sig om Lucas Piazon, Bertrand Traore, Patrick van Aanholt og Christian Atsu.

/ritzau/

 

Dagens Gossip