Knæk Cancer: Falsk facebookside donerer ikke 50 øre per like

212.000 danskere har indtil videre liket Facebooksiden "1 like = 50 øre til Knæk Cancer". Men problemet er bare, at Kræftens Bekæmpelse ikke får så meget som en krone ud af det.

Facebooksiden er nemlig falsk. Den er oprettet af en privatperson, som ikke har tænkt sig at donere de over 100.000 kroner, som antallet af likes på siden ellers svarer til.

- Mange har skrevet til os om Facebooksiden "1 like = 50 øre til Knæk Cancer" - vi har snakket med dem, og de har IKKE tænkt sig at donere 50 øre pr like. Ønsker du at støtte Knæk Cancer så gør det via www.knækcancer.dk Tak, skriver Knæk Cancer på den officielle facebookside.

LÆS OGSÅ: Kænk Cancer: Koncert med Rasmus Seebach til hammerslag

Personen bag den falske indsamling er dog også gået til bekendelse. På "1 like = 50 øre til Knæk Cancer" skriver vedkommende, at han/hun er studerende, og derfor på ingen måde har råd til at betale de mange penge.

- Da jeg lavede denne side, havde jeg aldrig troet på, at der ville komme så mange likes, så hurtigt. I starten havde jeg forestillet mig omkring 100-200 likes på denne side, hvis jeg var heldig og dermed kunne jeg give omkring 100 kr til Knæk Cancer, lyder det blandt andet i et opslag på siden.

Vedkommende beklager meget, men mener selv, at siden også har gjort en smule gavn.

Følg Dagens.dk på Facebook - Altid gratis nyheder og underholdning

- Set i bakspejlet har jeg fået delt budskabet til knap 170.000 danskere og mindet dem om, at de skal huske at give et beløb til Knæk Cancer, skriver personen.

Men det er langt fra alle, som har fanget, at siden ikke udløser penge til Kræftens Bekæmpelse, da den falske side i skrivende stund er steget til 212.000 likes. Til sammenligning har den officielle "Knæk Cancer" side på Facebook "kun" 154.000 likes. 

 

Dagens Gossip