Knald eller fald giver speciel stemning i VM-lejren

Vind. Sådan lyder kravet til de danske håndboldkvinder i VM-kampene efter gruppespillet, hvis de stadig vil spille med om guldet.

Det ultimative krav kan mærkes på holdet, hvor stemningen bliver ret speciel, og forberedelserne anderledes, end de plejer.

- Vi bliver mere fokuserede. Der bliver en speciel stemning på holdet, og folk tager musik i ørerne og lukker sig mere ind i sig selv, når vi for eksempel laver fysisk træning.

- Man kan mærke, at nu begynder det at være nu, vi skal slå til, siger målvogter Rikke Poulsen.

Stine Jørgensen fornemmer også, at der er mere pres på, når dommeren fløjter kampene efter gruppespillet i gang.

- Kampene er sværere, fordi der er så meget på spil. Men det kan vi lige så godt vænne os til, for sådan er det fra nu af, siger hun.

Søndag aften vandt danskerne deres første knald eller fald-kamp i 1/8-finalen mod Sverige.

Playmaker Kristina "Mulle" Kristiansen kunne tydeligt mærke forskel på kampene i gruppepillet og kampen mod Sverige.

- Da vi spillede puljekampe, så vidste vi, at selv om vi tabte, så røg vi ikke ud, men mødte måske bare en sværere modstander. Nu er det vind eller forsvind, og vi vil ikke hjem, siger Kristina "Mulle" Kristiansen.

- Man kan mærke, at vi giver den lidt ekstra, råber højere i kamprådet, og så er vi bare så rutinerede og gode, at vi slår til, når der gælder, og det håber jeg også, vi gør i de næste kampe, siger hun.

Onsdag aften skal håndboldkvinderne spille deres anden vind eller forsvind-kamp. Denne gang gælder det Rumænien i kvartfinalen. Taber Danmark, forsvinder de dog ikke helt ud af VM, da de stadig skal spille om femtepladsen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip